Buraya 720x90 haftalık reklam verebilirsiniz, tıkla ve daha fazla bilgi edin

Minecraft Eklenti Satış Vergisi

• Konbuyu başlatan Amot
  • Başlangıç tarihi
  • 678
Amot

Amot

Aktiflik Süresi
0
Minecraft
Discord
ImAmot#9774
Bildiğim Kadarıyla Minecraft Sunucularında Yıllık 30.000₺ Ciroya ulaşana kadar vergi alınmıyor ancak Eklenti,Client,Launcher ve Tasarım gibi hizmletlerde vergi alınıyormu bunun için şahıs şirketi kurmaya gerek varmı ? bilgisi olan varsa açıklayabilirmi

Mr_Obliviate

Mr_Obliviate

Aktiflik Süresi
0
Minecraft
Discord
Mr Obliviate#2880
Bu konuyu ben de epey araştırdım zamanında. Şirket açmana gerek yok. Normal şartlarda kazandığın her kuruş için vergi vermen gerekiyor ancak eğer kazandığın para öyle yüksek bir miktar değilse (ayda 5.000₺'den aşağıysa) devlet bunun peşine düşmez. Yani aslında göz yumar. Ciddi paralar kazanmaya başladığında bir mali müşavirle görüşebilirsin. Senin her şeyini halleder ayda 400-500₺ istediklerini duydum.

Launcher ve Client gibi modifikasyonlar zaten resmî olarak yapılmaz çünkü yasak. Hatta Spawner, Kasa anahtarı gibi p2w olan her şey yasak. Mojang'ın EULA anlaşması nedeniyle...

Amot

Amot

Aktiflik Süresi
0
Minecraft
Discord
ImAmot#9774
Bu konuyu ben de epey araştırdım zamanında. Şirket açmana gerek yok. Normal şartlarda kazandığın her kuruş için vergi vermen gerekiyor ancak eğer kazandığın para öyle yüksek bir miktar değilse (ayda 5.000₺'den aşağıysa) devlet bunun peşine düşmez. Yani aslında göz yumar. Ciddi paralar kazanmaya başladığında bir mali müşavirle görüşebilirsin. Senin her şeyini halleder ayda 400-500₺ istediklerini duydum.

Launcher ve Client gibi modifikasyonlar zaten resmî olarak yapılmaz çünkü yasak. Hatta Spawner, Kasa anahtarı gibi p2w olan her şey yasak. Mojang'ın EULA anlaşması nedeniyle...

ben youtube da reklam vermeyi düşünüyordum belirli bir bütçeyle adwords reklamı sence sıkıntı çıkarmı ?

Mr_Obliviate

Mr_Obliviate

Aktiflik Süresi
0
Minecraft
Discord
Mr Obliviate#2880
ben youtube da reklam vermeyi düşünüyordum belirli bir bütçeyle adwords reklamı sence sıkıntı çıkarmı ?
O kadar sunucu, satış ekibinin arasında mümkün değil. Dediğim gibi çok para kazanman gerekiyor ki devlet hani bana desin. Bu kuralların mc piyasasında uygulandığını bile daha duymadım.

batuhanacar

batuhanacar

Genç Girişimci

Aktiflik Süresi
0
Minecraft
Discord
batuhanacar#0001
Steam
batuhanacar
Devlet 200 300 400 liranın peşine düşmez dostum. Kim şikayet ederse etsin ne derlerse desin ilgilenmezler, umursamazlar. Sağlam bir kazancın olduğunda başlar vergi almaya devlet vergi levhası almakta 800 TL'den başlıyor hem yaşın 18 değilse pek bir sorun yaratmaz diye düşünüyorum. Bende 1 ay önce böyle tehdit edildim bazı yerlere bazı avukatlara başladık asgari ücret kadar kazancınız yoksa yüksek para giriş çıkışınız yoksa bir problem olmaz denildi. Hala da aktif olarak sipariş alıyoruz.

Konuyu görüntüleyenler